PPH – kadeti-kinje i ml. kadeti-kinje

Na Mladosti se održalo 22.06. i 23.06. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje i mlađe kadete i kadetkinje u organizaciji AK Agram i AK Dinamo Zrinjevac. Na prvenstvu, pod vodstvom trenera Damira Abramovića, imali smo dvoje predstavnika, Waltera Smajlovića kod mlađih kadeta i Danielu Gašpar kod kadetkinja.

Prvog dana Daniela je trčala 1500m te zauzela 11. mjesto s 5:28,25.

Prvog dana, Walter je imao puno više posla za obavit. Na 60m prvo je pobijedio u svojoj kvalifikacijskoj skupini s 8,11, što je bilo dovoljno za finale. U finalu na 60m je s rezultatom 8,22 zauzeo treće mjesto i osvojio svoju brončanu medalju.
Na 400m (visoki start) Walter je suvereno otrčao u svojoj skupini, te s rezultatom 57,51 osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, te postavio novi državni rekord.

Način starta na 400m je promijenjen prije same utrke, te se na 400m startalo na američki način, umjesto visokim startom. Kod visokog starta svaki natjecatelj trči u svojoj stazi, dok je kod američkog načina start čoporativan. Na taj način Walter nije bio u prilici napasti i državni rekord (jer se ne vodi za 400m američki). Naravno, na stranicama HAS-a stoji da je Walter srušio rekord i u rezultatima natjecanja i dalje stoji 400m (visoki start), kao što je stajalo u najavi prvenstva, a i na startnim listama. Naravno, nitko ne garantira da bi Walter postavio HR rekord da se startalo onako kako je bilo najavljeno ili da bi pobijedio, ali … Ukoliko se pogledaju njegovi ovogodišnji rezultati i sama utrka na prvenstvu, vjerujem da je zaslužio priliku, ali …
Razlozi promjene? Ne znam, ne zanima me.

Ekipica :)

Rezultati prvog dana

Drugog dana natjecanja Daniela je na 600m zauzela 15. mjesto s rezultatom 1:47,62.

Walter je također trčao na 600m. Običan dan u uredu. Izgleda da se slavilo dan prije. Nismo bili toliko brzi kao inače :). Naravno, sigurna pobjeda s 1:37,32, još jedan naslov prvaka, još jedna zlatna medalja, …

Walter - 600m

Rezultati drugog dana

Slike AK Agram od prvog i drugog dana natjecanja

Napiši odgovor

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.